Főzött gyurma
Eredeti recept:- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
- 3 dl víz
- 25dkg liszt
- 2 evőkanál só
- 3-3,5 evőkanál olaj
- Én 3 evőkanál facsart citrom levet raktam bele
- és 3-3,5 dl víz
- lábas,tál (valami edény amiben tudsz főzni)
A vizet elkezded forralni és hozzáadod az összes hozzávalót (valamit az ételfestéket). Ha egybeálltak a hozzávalók nagyon nehéz lesz kevergetni ezért ha gondolod kérj segítséget az elkészítéshez (de ne azét akinek lesz:) majd hagyd hűlni tállal együtt belerakhatod hideg vízbe is hogy gyorsabban hűljön de NE érje víz a gyurmát .
de figyelmeztetek mindenkit iszonyatosan büdös.......főzés közben....utána nem lehet érezni csak ha közelről megszagolod.
Pl.: csinálhatsz belőle medált (nyomhatsz bele csipkét vagy formákat
Só-liszt gyurma
A só-liszt gyurmához kell- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg durvább só
- 125 ml víz
- 2 evőkanál étolaj (vagy 1 evőkanál ricinusolaj
- egy tál
- (ételfesték)
Ha kihűlt rakjátok dobozba hogy ne száradjon ki vagy penészesedjen meg.
Remélem tetszik, és megcsináljátok :)
#Petra:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése